Corona-update: veilig naar Studio Flamingo!

Studio Flamingo kreeg vanaf 13 december 2020 groen licht van de gemeente om de knutselactiviteiten te hervatten! 
De manier waarop het knutselkamp, -feestje of een workshop wordt georganiseerd, is aangepast aan de huidige veiligheidsvoorschriften omtrent COVID19.

Contactbubbels, wat is dat precies?

In Studio Flamingo beleven we de knutselpret in een contactbubbel van max. 12 kinderen (de bubbelbende) + 1 volwassene (Ruth, aka de bubbelbuddy).
OUDERS OF ANDERE VOLWASSENEN MOGEN DE BUBBEL NIET BETREDEN! De ouders zetten hun knutselkuikens af en pikken ze op aan de deur van Studio Flamingo.
Er wordt aan alle volwassenen gevraagd om bij het brengen en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen en de social distancing regels te respecteren.

Hoe gaat het er in de bubbel aan toe?

 • In de bubbels zetten we de knutselbeleving zoals de kinderen die kennen in Studio Flamingo voort. 
  Ik hou als begeleidster mijn mondmasker op (tenzij er voldoende afstand is) en ik hanteer de afstand- en coronamaatregels zoals ik als leerkracht gewoon ben binnen mijn dagtaak in het Buitengewoon Lager Onderwijs. Ikzelf als begeleider hou me in mijn privéleven zeer strikt aan de opgelegde Coronamaatregelen: veiligheid primeert en ik wil de herwonnen vrijheid van mezelf en alle kinderen niet riskeren! Eens binnen in het atelier, kunnen de kinderen nog steeds naar hartenlust creëren, spelen en fantaseren.
 • Materiaal wordt naar goede gewoonte schoon gemaakt, tafels, krukken en gedeelde spullen worden na de activiteit ontsmet.
 • Zoals de kinderen gewoon zijn van op school, zullen de stoffen handdoeken vervangen zijn door papieren wegwerp exemplaren.
 • Naar goede gewoonte krijgt het sanitair ook een dagelijkse, grondige schrobbeurt.
 • Er is handgel voorzien en het atelier wordt voldoende verlucht: voor, na en zoveel mogelijk tijdens de activiteit.
 • De kinderen krijgen elk een eigen waterflesje met persoonlijk rietje om hun dorst te lessen tijdens de activiteit. Tijdens de pauze krijgen ze nog steeds iets lekkers (individueel verpakt) en een sapje naar keuze.
 • De bubbelbende verlaat het atelier niet tijdens de knutselactiviteit.

Deelnemers van een knutselactiviteit

Studio Flamingo verwelkomt het liefst alle kinderen tijdens een knutselactiviteit. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, worden er voorlopig enkele uitzonderingen gemaakt, gelieve deze ZEKER te respecteren!

 • Kinderen die in de drie dagen voor de activiteit ziek zijn (geweest) kunnen helaas niet deelnemen. Enerzijds omdat het kind anderen kan besmetten (ongeacht het over COVID-19 gaat of niet), anderzijds heeft het kind dan een verzwakt immuunsysteem waardoor het zelf ook vatbaarder is voor ziektes.
 • Wie COVID-19 heeft gehad, moet minimaal zeven dagen na diagnose rekenen alvorens opnieuw deel te kunnen nemen aan de activiteit en reeds drie dagen klachtenvrij zijn.
 • Wie een besmet persoon binnen de eigen thuisbubbel heeft (ouder, broer, zus…), moet getest worden en moet de termijn voor thuisisolatie respecteren vanaf het laatste contact met de patiënt.
 • Kinderen die tot de risicogroep behoren, kunnen deelnemen mits een schriftelijke toestemming van de ouder, voogd of huisarts. Hoe weet je als je zoon of dochter tot de risicogroep behoort? De Ambrassade maakte in overleg met verschillende pediatrische beroepsverenigingen een niet-limitatieve lijst met de risicogroep bij kinderen. De lijst kan je hier raadplegen.
 • Het is geen probleem als je kind de week voor hetgeen georganiseerd wordt in Studio Flamingo, met een andere organisatie deel heeft genomen aan een kamp of een activiteit. Wel wordt aangeraden in het weekend tussen de twee activiteiten de bubbels waarin je kind contact heeft te beperken. En wees alert voor de ziektesymptomen.

Omtrent de Knutselkampen: wanneer een deelnemer positief test op COVID-19, wordt voor de hele bubbel het kamp stopgezet. Het resterende inschrijvingsgeld kan je meenemen naar een kampdeelname op een later moment.

Gelieve Studio Flamingo te contacteren indien je kind in de twee dagen na het kamp positief test op COVID-19. Zo kunnen we het nodige ondernemen om de andere deelnemers van de bubbel te informeren.

Ziezo, de grote lijnen over het het er voorlopig aan toe zal gaan, zijn uitgetekend. Het wordt een creatieve tijd waar we meer dan ooit plezier, propriëteiten en veiligheid met elkaar verzoenen. We passen overal de maatregelen nauwlettend toe en tegelijk zetten we alles op alles om alle kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Eentje vol plezier, amusement en handen wassen.

Ik dank jullie alvast voor jullie begrip, support en vertrouwen!

Graag tot op één van de georganiseerde activiteiten!
Ruth


Veelgestelde vragen


Gaan de kampen door?

Jazeker, de knutselkampen gaan door!
De beslissing om de jeugdkampen te laten doorgaan, is er niet zomaar gekomen. Hier is goed overlegd met de experten.

Verder wordt je kamp nooit zomaar geannuleerd: telefonisch contact en/of een persoonlijke mail gaat er steeds aan vooraf.

Mag mijn kind naar verschillende jeugdwerkingen gaan?

Ja, dit is geen probleem. Respecteer wel de bubbels voor, tijdens en na het kamp. Zo kies je best voor één soort activiteit per week en beperk je zoveel mogelijk het contact voor en na het kamp tot de primaire bubbel (= thuisbubbel). In het weekend tussen twee activiteiten raden we aan de bubbels waarin je kind contact heeft te beperken.

Hoe kan ik mijn kind veilig naar kamp brengen en van kamp afhalen?

Ouders of andere volwassenen mogen de bubbel niet betreden. De ouders zetten hun knutselkuikens af en pikken ze op aan de deur van Studio Flamingo.
Er wordt aan alle volwassenen gevraagd om bij het brengen en ophalen van de kinderen een mondmasker te dragen en de social distancing regels te respecteren.

Welke extra maatregelen neemt Studio Flamingo m.b.t. handhygiëne?

De bubbelbuddy, Ruth, zal met de deelnemende groep meerdere keren per activiteit de handen wassen. Ook wanneer kinderen de bubbel binnenkomen, worden de handen ontsmet met desinfecterende gel.

Wat gebeurt er met mijn geld als mijn reeds betaald kamp geannuleerd wordt omwille van Corona?

Het resterende inschrijvingsgeld kan je meenemen naar een kampdeelname op een later moment. Dit bedrag wordt automatisch in mindering gebracht bij jouw eerstvolgende inschrijving. Je zou aldus het betaalde inschrijfgeld nooit kwijtraken.

Nog vragen?

Voor meer informatie rond de jeugdwerkzomer, neem een kijkje op de website van De Ambrassade.